Minister Weyts geeft verkeersles in Roosdaal

Verkeersveiligheid is het stokpaardje van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Daarom kruipt hij vanmorgen in de rol van leraar. In basisschool Triangel in Roosdaal geeft 'Meester Weyts' les over de gevaren van de dode hoek.

Veilig op Weg

Dat de minister vanmorgen zelf voor de klas staat, past in de campagne ‘Veilig op Weg’ van Transport en Logistiek Vlaanderen. Die probeert al voor het 14de jaar op rij kinderen te sensibiliseren voor de gevaren van de dode hoek.

Nog te veel dodehoekongevallen

Het aantal dodehoekongevallen is volgens recente cijfers aan het dalen. Iin 2013 gebeurden er nog 38. Maar dat zijn er nog altijd 38 te veel, vindt minister Weyts. Met theoretische én praktische tips wil de minister de kinderen in Roosdaal vandaag alvast leren hoe ze uit de gevarenzones van een vrachtwagen kunnen blijven.

Oogcontact

De nadruk ligt op oogcontact maken met de vrachtwagenbestuurder. ‘Zien en gezien worden’ is de belangrijkste boodschap die de kinderen meekrijgen. 'Een veiliger verkeer begint bij veilige weggebruikers, die zich goed bewust zijn van alle mogelijke gevaren', aldus de minister.

BronBekijk het volledig filmpje hier!