Lean and green ster

Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven dat gestart is in Nederland. Daarna zijn België, Italië en Duitsland gevolgd. Het stimuleert organisaties en bedrijven om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar ook de milieubelasting verminderen.

Als een bedrijf kan aantonen dat zij 20% CO2 reductie kan behalen in 5 jaar tijd, komt dit bedrijf in aanmerking voor de Lean and Green Award.

Met enige trots kunnen wij u melden dat het plan van aanpak van Remitrans NV is goedgekeurd. En dit onder begeleiding van het Vlaams Instituut voor de logistiek. Daarmee is Remitrans bij de 44 Vlaamse koplopers die het engagement aangaan om tegen 2018 zijn CO2 uitstoot met 20% te verminderen. Bij deze selecte groep ondernemers vinden we bedrijven zoals Coca Cola, Friesland-Campina, Chep, AB-Inbev, Carglass, Gyproc, etc.

 

 

Remitrans maakt zich sterk het doel te realiseren door:

  • Voertuigaanpassingen zoals aerodynamica, bandenspanning, snelheidsbegrenzing
  • Planningsoptimalisatie (beperken van de lege kilometers)
  • Technische vernieuwingen :inzetten van trekkers op CNG (Compressed Natural Gas)
  • Chauffeursopleidingen ( eco-driving)
  • Installatie van zonnepanelen op onze site (35.000m²)
  • Elektrische voertuigen: woon-werkverkeer.
  • Aankoop schonere voertuigen (euro 6)
  • Intermodaal transport

Remitrans is er zich van bewust dat de sector van het wegvervoer belastend is voor het milieu. Met dit engagement willen wij als partner / leverancier benadrukken dat wij als bedrijf het milieu hoog in de vaandel dragen.  En er alles aan doen om deze belasting zo laag mogelijk te houden.