Nieuws

Afscheid Dirk Macoir

Op 8 november 2020 is onze collega Dirk Macoir onverwachts overleden in zijn slaap.

Dirk startte zijn tewerkstelling bij Remitrans op 2 mei 1989 als dispatcher. Toen nog onder leiding van Remi en Norma  te Kester. In heb begin van zijn carrière was Remitrans kleinschalig, maar er kwam uitbreiding en altijd evolueerde Dirk perfect mee. Hij kreeg de transportmicrobe goed te pakken.

De foto hierbij gepost werd genomen op het feest ter gelegenheid van de 50-ste verjaardag van Remitrans in 2017. Een feestelijk weekend samen met collega’s ,klanten en leveranciers.

Met een carrière van 31 jaar bij Remitrans was Dirk bij velen zeer bekend.

Het overlijden laat een grote leegte na in ons bedrijfsleven, we koesteren de vele leuke herinneringen aan hem.

Truckwash en silo reiniging met gerecupereerd water

Een propere vloot gaat in lijn met een milieuvriendelijk imago. Hierbij streven wij naar ecologische oplossingen door gebruik van gerecupereerd regenwater voor het extern reinigen van onze trekkers en opleggers. Een efficiënte biologische waterzuivering stelt ons ook in staat om de binnenkant van onze silowagens te reinigen en alzo ons waterverbruik aanzienlijk te beperken

Ninove –
Het Ninoofse transportbedrijf Remitrans heeft in de Pamelstraat een nieuw reinigingsstation voor tankwagens geopend oktober 2017. Die dient niet alleen voor zijn eigen tankwagens, maar ook die van andere bedrijven worden er gereinigd.

Het station bestaat uit een foodlijn en een non-foodlijn. “Er gebeurt een interne spoeling van de silowagens van enerzijds droge bulkgoederen zoals plaaster, maïs, plastic of tarwe en anderzijds van wijn of azijn bijvoorbeeld”, vertelt kwaliteitsmanager Sofie Eeckhout. “Vroeger hadden we slechts één spoelbaan die voornamelijk voor eigen gebruik was, maar die hebben we verplaatst om een volledig gebouw in de plaats te zetten met twee nieuwe spoelbanen. Die kunnen nu ook worden opengesteld voor andere transporteurs die in de buurt laden. Ze kunnen hier hun tankwagens komen spoelen. In het reinigingsstation werken we ook met gerecupereerd regenwater”

In België zijn er slechts een twintigtal reinigingsstations. “Als je weet dat zo’n spoeling minstens een uur duurt, kan je je inbeelden hoe lang de wachtrijen aan die stations zijn. Zo’n reinigingsstation is ook nodig om aan de hoge eisen van de fabrieken te voldoen. Je kan het nu eenmaal niet maken dat er bijvoorbeeld een restje plastic in het zetmeel geraakt”, besluit Eeckhout.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171030_03161738

 

 

Remitrans wint Green Truck Award

Remitrans won de Green Truck Award 2018, die Belgische vloten bekroont die de milieudimensie het beste heeft ingepast in zijn vlootbeheer en zijn bedrijfsfilosofie in het algemeen, en die bijzondere inspanningen leverden om hun vloot en het beheer ervan te vergroenen. “We zijn enorm begaan met onze ecologische voetafdruk”, klinkt het. De twee overige laureaten waren Frans Hendrickx en IMOG.

Trucksuitgave

Het Nederlandse LIQAL bouwt het nieuwe LNG-tankstation voor het Belgische transportbedrijf Remitrans. Na een aanbestedingsprocedure werd de Bredase onderneming LIQAL gecontracteerd. Het totaalconcept – van ontwerp, productie en realisatie op locatie, tot en met het onderhoud en de 24/7 service – gaf de doorslag. Met de komst van een eigen LNG-tankstation bouwt Remitrans verder aan het be-perken van CO2-uitstoot in de transportsector.

De noodzaak daarvan blijkt uit de afspraken die tijdens de klimaatconferentie in Parijs zijn gemaakt. Om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen, moet de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 worden beperkt. Overheden stimuleren daarom op nationaal en internationaal niveau het gebruik van klimaatvriendelijkere brandstoffen. LIQAL speelde in op deze ontwikkeling en specialiseerde zich in tankinfrastructuur voor de milieuvriendelijke alternatieven LNG en waterstof. Bron: LIQAL

Lean and green ster

Lean and Green is een stimuleringsprogramma voor bedrijven dat gestart is in Nederland. Daarna zijn België, Italië en Duitsland gevolgd. Het stimuleert organisaties en bedrijven om te groeien naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar ook de milieubelasting verminderen.

Lees meer “Lean and green ster”