Geschiedenis

geschiedenisU hebt ze misschien al gezien, rode citernewagens en blauwe huifwagens die de naam van hun oprichter Remi hoog in het vaandel dragen. Niemand had gedacht dat Remi Dedoncker die vroeger zelf met zijn vrachtwagen de Belgische wegen afschuimde, vandaag door meer dan 70 vrachtwagens met de naam Remitrans op de baan vertegenwoordigd wordt…

Het is ruim 50 jaar geleden, in 1967, dat de eerste kipvrachtwagen met de naam Remitrans werd gedoopt in het kleine pajottenlandsdorpje Kester. Het transport ten behoeve van landbouwers stond in deze tijd centraal. Het duurde echter niet lang vooraleer de vloot werd uitgebreid met silowagens die werden ingezet op nationale en internationale trajecten. Vooruitstrevendheid en service legden toen de basis voor een cliënteel die na al die jaren nog steeds Remitrans als huistransporteur aanhouden.

Diversificatie was voor Remitrans geen afkerig begrip. Een tiental jaar later nam het bedrijf een nieuwe uitdaging aan, opslag en distributie met huifwagens voor alle Brico winkels in België. De samenwerking was lonend en al snel waren de opslagmogelijkheden in Kester uitgeput, vandaar dat in 1991 een nieuwe vestiging te Ninove werd gebouwd. Deze site bood niet alleen plaats aan ruime warehouses, maar was ook strategisch centraal gelegen vlakbij een snelwegennetwerk die de brug vormt tussen het zuiden en het westen van het land. Tot op vandaag is in Ninove het operationeel en logistiek centrum van Remitrans gevestigd, intussen aanzienlijk verruimd met maar liefst 65000m² opslagcapaciteit.

Transport groeide derhalve uit naar logistiek met tailormade solutions voor klanten uit diverse sectoren vanaf het picking van de orders tot JIT delivery bij de klant, ondersteund door de nodige ICT infrastructuur inzake voorraadbeheer, shipping en track&tracing. Meer nog, dit logistiek procesbeheer beperkt zich niet enkel tot pallet- en stukgoederen maar strekt zich tevens uit naar bulkgoederen. Silo’s op de site te Ninove staan de opslag van diverse poeders, plastic of andere bulkgoederen toe.

In de loop der jaren heeft Remitrans een gedegen reputatie opgebouwd inzake dienstverlening en betrouwbaarheid en kan zo verschillende belangrijke ondernemingen uit diverse branches (bouw, chemie, beverage, …) tot haar vast cliënteel rekenen. Het bedrijf heeft zich ten dienste van deze klanten tevens VCA* gecertificeerd en was één van de pioniers in de GMP certificering in het kader van veevoedertransport. Omdat Remitrans zeer actief is in de wereld van de menselijke consumptie, vond men ook te noodzaak om te voldoen aan de strenge voorwaarden van de ISO 22000 normen, hieronder valt ook de HACCP reglementering.

Het vooruitstrevend en pertinent karakter van Remi wordt vandaag vertegenwoordigd door zijn zoon Ronald en dochter Vanessa die samen met hun respectievelijke echtgenoten een synergie vormen om het bedrijf verder te laten groeien. En de plannen naar de toekomst toe zijn veelbelovend, in het kader van milieu en ontlasting van het Belgische wegennetwerk, werkt Remitrans toe naar multimodaal transport en heeft het bedrijf in 2009 zijn eerste warehouse van zo’n 10.000m² in beslag genomen vlak naast de spoorweg. Remitrans hoopt zo de klanten nog sneller en efficiënter te beleveren want het bedrijf heeft immers maar één devies voor haar klanten, alleen het beste is goed genoeg.