Truckwash en silo reiniging met gerecupereerd water

Een propere vloot gaat in lijn met een milieuvriendelijk imago. Hierbij streven wij naar ecologische oplossingen door gebruik van gerecupereerd regenwater voor het extern reinigen van onze trekkers en opleggers. Een efficiënte biologische waterzuivering stelt ons ook in staat om de binnenkant van onze silowagens te reinigen en alzo ons waterverbruik aanzienlijk te beperken

Ninove –
Het Ninoofse transportbedrijf Remitrans heeft in de Pamelstraat een nieuw reinigingsstation voor tankwagens geopend oktober 2017. Die dient niet alleen voor zijn eigen tankwagens, maar ook die van andere bedrijven worden er gereinigd.

Het station bestaat uit een foodlijn en een non-foodlijn. “Er gebeurt een interne spoeling van de silowagens van enerzijds droge bulkgoederen zoals plaaster, maïs, plastic of tarwe en anderzijds van wijn of azijn bijvoorbeeld”, vertelt kwaliteitsmanager Sofie Eeckhout. “Vroeger hadden we slechts één spoelbaan die voornamelijk voor eigen gebruik was, maar die hebben we verplaatst om een volledig gebouw in de plaats te zetten met twee nieuwe spoelbanen. Die kunnen nu ook worden opengesteld voor andere transporteurs die in de buurt laden. Ze kunnen hier hun tankwagens komen spoelen. In het reinigingsstation werken we ook met gerecupereerd regenwater”

In België zijn er slechts een twintigtal reinigingsstations. “Als je weet dat zo’n spoeling minstens een uur duurt, kan je je inbeelden hoe lang de wachtrijen aan die stations zijn. Zo’n reinigingsstation is ook nodig om aan de hoge eisen van de fabrieken te voldoen. Je kan het nu eenmaal niet maken dat er bijvoorbeeld een restje plastic in het zetmeel geraakt”, besluit Eeckhout.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171030_03161738